• “Op weg naar mezelf 2021/22”

  ‘Op weg naar mezelf’

  VERDIEPEND TRAJECT “op weg naar mezelf” 2021/22

  Gebaseerd op de IoPT-theorie (Identititeitsgeoriënteerde psychotraumatherapie) van Prof. Dr. Franz Ruppert (semi-online)

  “een gezonde ik vindt het geluk in zichzelf” (Franz Ruppert)

  “ik wil leven, liefhebben en geliefd worden” (Franz Ruppert)

  Prof. Dr. Franz Ruppert, München.

  Professor voor psychologie, psychotherapeut, psychotraumatoloog, auteur van heel wat boeken. Ingeborg kreeg van hem de licentie om dit traject te geven en hiervoor zijn origineel lesmateriaal te gebruiken.

  De jarenlange ervaring en de vele internationale opleidingen die Ingeborg volgde, vormen de basis van haar deskundige begeleiding. Ze mag zich de eerste IoPT therapeut in België noemen die de officiële opleiding van Franz Ruppert gevolgd heeft.

  Wat houdt dit traject in voor jou?

  In acht modules bestudeer je grondig de IoPT theorie met de intentiemethode.

  Daarnaast krijg je de kans om regelmatig zelf intentie na intentie, helende zelfontmoetingen te ervaren. Na iedere zelfontmoeting is er tijd en ruimte voor terugkoppeling.

  Gedurende 8 weekends zal Ingeborg je intens begeleiden. Iedere keer opnieuw zal Ingeborg je bewust maken hoe je meer en meer je gezonde delen kunt aanspreken en stimuleren om de getraumatiseerde delen te helen en de overlevingsstrategieën te ontmaskeren.

  Het is belangrijk in dit bewustwordingsproces dat je stap voor stap je hart opent voor jezelf, zodat je een gezonde emotionele verbinding kunt maken met jezelf en daarna met anderen.

  De sterkte van het traject is de gecondenseerde theoretische bagage in combinatie met de praktijk, waarbij de regelmaat van de zelfontmoetingen cruciaal is. Niet alleen tijdens een eigen zelfontmoeting, maar ook als resonantiegever of als waarnemer kom je tot nieuwe inzichten over jezelf. Daarbovenop is de kracht van de groep waarmee je het traject doet ongelooflijk, je voelt je heel snel heel veilig waardoor je steeds dieper durft te gaan in het voelen en dus in het ontdekken van jezelf. Kortom, een heuse ontdekkingsreis naar jezelf! (Ann 47 jaar)

  Voor wie is dit traject bedoeld ?

  • Voor zij die de weg naar zichzelf wensen te herontdekken.  
  • Voor geïnteresseerde ouders en grootouders.
  • Voor zij die professioneel mensen begeleiden of met mensen werken, zoals therapeuten, sociaal werkers,  coaches, leerkrachten, mensen in sociale beroepen.

  Ik ben bij Ingeborg terecht gekomen via een vriendin van mij. Zij had al een aantal zelfontmoetingen gedaan en ze nodigde mij uit voor het weekend ‘van overleven naar leven’ in augustus 2020. Een thema waarvan ik voelde dat het al enige tijd in mijn leven aan het spelen was. Ik had al ervaringen met systemisch opstellen, maar nog niet met zelfontmoetingen. Ik vond het enorm krachtig om te mogen ervaren hoe je vanuit je traumadelen kunt evolueren naar een gezond(er) deel.  Na dat weekend hoorde ik van de jaaropleiding waar de theorie de praktijk ontmoet. Ik heb mij onmiddellijk ingeschreven omdat ik voelde dat de zelfontmoetingen een manier zijn om mijzelf te bevrijden. Ik wil vrij zijn. Ik wil mezelf zijn. Alles begint met een intentie bij de zelfontmoetingen. Ik volg nu al een tijdje de opleiding en ik ben mezelf ontzettend dankbaar dat ik deze stap heb gezet.  De theorie volgens Ruppert geeft veel duidelijkheid en verheldering, herkenning over de oorsprong waarin vele trauma’s ontstaan. Het mooie aan dit alles is dat ik heb mogen ervaren dat de sleutel naar een vrijer en vol(ledig) leven bij (je)mezelf ligt. Het heeft mij doen inzien dat de enige persoon die ik kan ‘redden’ ikzelf ben en ik ben ook de enige die dat kan. Deze manier van werken helpt mij  om terug de verantwoordelijkheid te nemen over mijn eigen leven.  Het helpt om terug in je levenskracht te komen. Stap voor stap met de liefdevolle begeleiding van Ingeborg. Moest je twijfelen, your future self will thank you later for it. (Line, 27 jaar)

  Doel van dit traject?

  Eerste doel is dat je door de combinatie van veel praktijk en  theorie de IoPT-intentiemethode dieper leert kennen en toepassen.

  Tweede doel is om alles wat je leert tijdens dit unieke traject te integreren in je dagelijks leven. Zo word je iedere dag bewuster van jouw triggers en overlevingsstrategieën en kan je ze sneller erkennen.

  Moeilijk om zo een intense ervaring samen te vatten.  De zoektocht naar je ware zelf, je gezonde ik, door het zorgvuldig ontwarren van een kluwen, zoals het ontknopen van een bolletje wol,  zo kan ik het best deze IoPT-methode van Franz Ruppert omschrijven.  Geduldig, alles op zijn tijd, laag na laag, niets forceren.  In alle openheid en vooral bereid zijn om naar de echte oorzaak te gaan van de zich steeds herhalende patronen, waar we keer op keer weer tegen aan botsen. Telkens met een nieuw jasje, maar toch .. 

  Ik persoonlijk ben enorm gegroeid het laatste jaar door het volgen van dit verdiepende traject.  De intense band die ontstaat met de andere deelnemers en met Ingeborg is heel ondersteunend in je eigen proces. Het veilige gevoel, die de groep je geeft, maakt het mogelijk om echt diep te gaan. dit altijd begeleid door de immer innemende, enthousiaste en vooral professionele Ingeborg.

  Een echte aanrader voor wie in de diepte wil gaan op zoek naar een evenwichtig, veerkrachtig en liefhebbend leven. (Maureen 52 jaar)

  Praktisch ?

  Er zijn 8 weekends die, afhankelijk van de groep en de uiterlijke omstandigheden, online of live doorgaan en dit telkens van 9.30u-18.30u. De eerste module liefst live.

  • 11-12 09 2021    de menselijke psyche en het psychotrauma 
  • 16-17 10 2021    het trauma van de identiteit
  • 27-28 11 2021    het trauma van de liefde
  • 15-16 01 2022    het seksueel trauma
  • 19-20 02 2022    IoPT intentiemethode
  • 26-27 03 2022    de dader-slachtofferdynamiek en splitsing
  • 23-24 04 2022    het vroegkinderlijk trauma
  • 21-22 05 2022    mijn lichaam, mijn trauma, mijn ik

  Waar ?

  De weekends bij Selfhealing-Center

  Adres : Kanunnik Bittremieuxlaan 75 – 8340 Sijsele

  Voorbereiding?

  Voorbereiden is geen must, maar het lezen van een paar van de boeken van Franz Ruppert, zoals ‘Bevrijding van trauma, angst en onmacht’ zijn een aanrader.

  Hoe komt het dat ik mijn balast niet achter mij kan laten????? Al heel wat zaken geprobeerd maar na een tijd kwam het steeds terug bovendrijven. Tot ik via een vriendin over Ingeborg hoorde praten. Ik had al kennisgemaakt met de werking van familieopstellingen en dacht dat dit iets soortgelijks was. Niet dus. 

  Bij de werking die Ingeborg hanteert, was ik zelf de leider. Dit alleen is al zeer sterk. Ik nam het zelf in handen. Door de krachtige begeleiding en ondersteuning van Ingeborg ging ik naar de oorsprong. En geloof mij, door de ongelooflijke inzichten die ik kreeg, veranderde mijn leven. Ik wil deze weg verder inslaan en niet meer omkijken. (Krista 55 jaar)

  Prijs

  1795€ incl.BTW. Inbegrepen in de prijs :

  • Origineel lesmateriaal van Prof. Dr. Franz Ruppert.
  • Biologische lunch (soep, lunch en dessert)
  • Gezonde pauze hapjes en drankjes
  • 10% korting op alle workshops, consultaties, zelfontmoetingen bij Ingeborg tijdens het traject.

  Ingeborg kiest er bewust voor om met kleine groepen te werken. Er is een beperkt aantal plaatsen (min. 8 personen max. 12 personen).

  Mailen naar ingeborg@selfhealing-center.com

  of bellen naar +32495285827.

  Inschrijving is bevestigd na betaling van 250€ op :

  Selfhealing-Center

  IBAN : BE61 73601396 3317

  De rest van het bedrag wordt uiterlijk op 15 augustus betaald.

  In overleg met Ingeborg kan er ook in delen betaald worden, graag contact opnemen met Ingeborg daarvoor.

  Op het einde van dit traject krijg je een certificaat.

  Mocht je interesse hebben om in de toekomst zelf mensen te kunnen begeleiden in hun zoektocht naar zichzelf, vormt dit traject een goede basis. Extra workshops en supervisiedagen zijn de volgende stap. Voor extra informatie, neem contact op met Ingeborg.


 • Helende Zelfontmoetingen met de intentie- methode volgens de Iopt -theorie van Prof. Franz Ruppert op zaterdag 1 en 15 mei 2021 van 09:30 tot 17:30, met middagpauze. je kunt ook deelnemen voor een halve dag.

  Wie ben ik en wat wil ik? Helende zelfontmoeting met behulp van het opstellen van mijn intentie.Het ware geluk om mezelf te ontmoeten.Terug naar mijn eigen gevoel en mijn eigen willen.Het herkennen en erkennen van de oorzaken van mijn klachten en symptomen.Begrip en medeleven met mij en al mijn delen.

  Wees je eigen beste vriend, hulp en ondersteuning.

  Wees zelf de maatschappij waar je in wilt leven.

  Een gezonde psyche vindt het geluk in zichzelf.

  Men kan deelnemen als toeschouwer indien men dit voor de eerte keer wenst te ervaren.

  Er is plaats voor 4 helende zelfontmoetingen en meerdere resonantiepersonen/ toeschouwers.

  Intentie-inbrenger (opsteller) : 80€

  Resonantiepersoon/ toeschouwer : 25€

  Meer informatie via ingeborg@selfhealing-center.com of gsm 0495285827

 • deze opleiding start opnieuw in het weekend van 18 en 19 eptember 2021, folder volgt nog.

  – DOWNLOAD DE FOLDER –

  OPLEIDING TOT SELFHEALING-COACH

  (- semi-online)


  Deze opleiding is gebaseerd op de IOPT-theorie van Prof. Franz Ruppert en de jarenlange ervaring van Ingeborg als Selfhealing-Coach.

  WAT HOUDT DEZE OPLEIDING IN VOOR JOU?

  In deze opleiding bestuderen we samen grondig de IOPT-theorie van Prof. Franz Ruppert:
  • de menselijke psyche,
  • het psychotrauma,
  • ik en het trauma van de identiteit,
  • het hechtingstrauma en het trauma van de liefde,
  • seksualiteit en het seksueel trauma,
  • de dader-slachtofferdynamiek en splitsing,
  • het vroegkinderlijk trauma,
  • mijn lichaam, mijn trauma, mijn ik,
  • IOPT-intentie-methode.

  Daarnaast krijg je de kans om regelmatig zelfhelende resonantieprocessen te ervaren als intentie-inbrenger of resonantiepersoon of toeschouwer. Na ieder proces wordt heel diep ingegaan op wat je ervaren hebt.

  Er zal ook dieper ingegaan worden op gezonde voeding, gezond wonen, gezonde levensstijl.

  Gedurende de acht modules zal Ingeborg iedereen intens begeleiden. Iedere keer opnieuw zal Ingeborg je bewust maken hoe je meer en meer je gezonde delen kunt aanspreken en stimuleren om de getraumatiseerde delen te helen en de overlevingsstrategieën te ontmaskeren.

  Je zult ook leren hoe je een integer selfhealing coach kunt zijn voor jezelf en daardoor meer gezonde relaties op persoonlijk of professioneel vlak kunt hebben. En ook een selfhealing-coach die anderen begeleidt van hart tot hart.

  Het is belangrijk in dit bewustwordingsproces dat je meer en meer je hart opent voor jezelf, zodat je een gezonde, emotionele verbinding kunt maken met jezelf en daardoor in tweede instantie met anderen. Je kunt enkel anderen op een gezonde manier begeleiden als je iedere dag opnieuw zelf bewust je eigen trauma’s heelt en zo meer en meer vanuit je gezonde ik leeft. Je leeft meer en meer je eigen leven met je eigen voelen, eigen willen en eigen handelen.

  VOOR WIE IS DE OPLEIDING BEDOELD?

  De opleiding is bedoeld voor personen die:

  • de weg naar zichzelf wensen te herontdekken en hun eigen leven te leiden met hun eigen wil, hun eigen gevoelens, hun eigen doelen. Kortom voor wie een Selfhealing-Coach wenst te zijn voor zichzelf.
  • zelf wensen te starten als Selfhealing-Coach (voor hen zijn er extra supervisie-dagen voorzien en is er mogelijkheid tot verdere verdieping in extra workshops na de opleiding).
  • professioneel mensen begeleiden of met mensen werken, zoals therapeuten, osteopaten, sociaal werkers, leerkrachten etc…
  • Deze opleiding richt zich dus op personen die zichzelf en anderen deskundig, verantwoordelijk, empathisch en verdraagzaam wensen te ontmoeten en te begeleiden.
  • Als voorbereiding, aanvulling en ondersteuning bij deze opleiding is het aan te raden om een paar van de boeken van Franz Ruppert te lezen, zoals het boek: Bevrijding van trauma, angst en onmacht. Er zijn nog andere boeken vertaald in het Nederlands.

  WAT ZIJN DE DOELSTELLINGEN?

  1. Je krijgt een dieper inzicht in de baanbrekende theorieën en concepten van professor Ruppert over identiteitsontwikkeling en hoe trauma’s deze ontwikkeling beïnvloeden. Dit heeft betrekking op de ontwikkeling van ons ik, onze wil en alle andere psychische structuren. Er zal ook geleerd worden hoe te werken met de gespleten persoonlijkheidsstructuren veroorzaakt door trauma. Tijdens deze opleiding krijg je de kans om zelf jouw intenties op te stellen door zelfhelende opstellingen. Daardoor kan je meer je gezonde ik aanspreken en stimuleren om de traumadelen te erkennen en te helen en de overlevingsstrategieën te ontmaskeren.
  2. Alles wat je leert tijdens deze unieke opleiding zal je kunnen integreren in jouw dagdagelijks leven. Zo word je iedere dag bewuster van jouw triggers, jouw overlevingsstrategieën en je zal ze sneller kunnen erkennen.
  3. Je leert bewuster om te gaan met gezonde voeding en drank, gezond wonen, gezonde levensstijl, dus “een gezonde geest in een gezond lichaam”.
  4. Als je dit wenst, zal je zelf zelfhelende opstellingen en mensen kunnen begeleiden en ondersteunen in hun weg naar zichzelf. Hiervoor organiseert Ingeborg extra workshops en supervisiedagen.

  Door de jarenlange ervaring van Ingeborg en de vele opleidingen die zij gevolgd heeft en nog altijd volgt, is zij de geschikte persoon om jou te begeleiden in deze processen en bewustwording.

  HOE VERLOOPT HET PRAKTISCH?

  De opleiding is gespreid over acht weekends.

  Drie in Selfhealing-Center te Sijsele en vijf online.

  • 26 en 27 september 2020 bij Selfhealing-Center Sijsele

  • 24 en 25 oktober 2020 online

  • 28 en 29 november 2020 online

  • 23 en 24 januari 2021 online

  • 27 en 28 februari 2021 bij Selfhealing-Center Sijsele

  • 27 en 28 maart 2021 online

  • 08 en 09 mei 2021 online

  • 05 en 06 juni 2021 bij Selfhealing-Center Sijsele

  • De modules bij Selfhealing-Center zijn telkens van 9:30 tot 18:30.

  • De bio-lunches en pauzes met gezonde hapjes en drank zijn inbegrepen.

  • De online modules zijn telkens van 9:00 tot 18:30,

  met regelmatig pauzes om even op adem te komen en kort te ontspannen.

  PRIJS EN INSCHRIJVING

  1730 € incl. BTW

  Inbegrepen in de prijs:

  • Lesmateriaal

  • Soep, lunch en dessert, alles bio tijdens de 3 weekends
  bij Selfhealing-Center

  • Gezonde hapjes en drank tijdes de pauzes

  • 2 persoonlijke consultaties (online of live) van 1 uur
  bij Ingeborg

  • Je kan inschrijven tot 31 juli 2020.

  • Er is plaats voor minimum 7 tot maximum 12 personen.

  • Schrijf je in per mail: ingeborg@selfhealing-center.com

  Jouw inschrijving is bevestigd na betaling op:

  Selfhealing-Center

  IBAN BE61 73601396 3317

  Als je in delen wenst te betalen,
  neem dan gerust contact op met Ingeborg.

This is where the map comes in.

~

Kanunnik Bittremieuxlaan 75
B-8340 ​Sijsele