• “OP WEG NAAR MEZELF”

  Gebaseerd op de IoPT-theorie (Identititeitsgeoriënteerde psychotraumatherapie) van Prof. Dr. Franz Ruppert (semi-online)

  een gezonde ik vindt het geluk in zichzelf” (Franz Ruppert)“

  ik wil leven, liefhebben en geliefd worden” (Franz Ruppert)

  Prof. Dr. Franz Ruppert, München.

  Professor voor psychologie, psychotherapeut, psychotraumatoloog, auteur van heel wat boeken. Ingeborg kreeg van hem de licentie om dit traject te geven en hiervoor zijn origineel lesmateriaal te gebruiken.

  De jarenlange ervaring en de vele internationale opleidingen die Ingeborg volgde, vormen de basis van haar deskundige begeleiding. Ze mag zich de eerste IoPT- therapeut en IoPT-lesgever in België noemen die de officiële opleiding van Franz Ruppert (gegeven door Bettina Kronegger) gevolgd heeft.

  Wat houdt dit traject in voor jou?

  In acht modules bestudeer je grondig de IoPT theorie met de intentiemethode.

  Daarnaast krijg je de kans om regelmatig zelf intentie na intentie, helende zelfontmoetingen te ervaren. Na iedere zelfontmoeting is er tijd en ruimte voor terugkoppeling.

  Gedurende 8 weekends zal Ingeborg je intens begeleiden. Iedere keer opnieuw zal Ingeborg je bewust maken hoe je meer en meer je gezonde delen kunt aanspreken en stimuleren om de getraumatiseerde delen te helen en de overlevingsstrategieën te ontmaskeren.

  Het is belangrijk in dit bewustwordingsproces dat je stap voor stap je hart opent voor jezelf, zodat je een gezonde emotionele verbinding kunt maken met jezelf en daarna met anderen.

  Ervaringsbericht van Ann 48 jaar

  Naast de indrukwekkende resultaten die ik mocht ondervinden door de  professionele begeleiding van Ingeborg  en het gebruik van informatiegeneeskunde vormen de eerste en tweede verdiepende jaartrajecten met toepassing van de IOPT de kers op de taart voor mij. De combinatie van theorie en zelfontmoetingen zijn cruciaal en brachten voor mij heel wat zaken in een stroomversnelling, zowel op fysisch, emotioneel en psychisch vlak.

  Cruciaal in het proces is het opnieuw ‘leren voelen’, het is veilig om te voelen,  je leert gevoelens van o.a. pijn, verdriet, angst en zelfs boosheid toe te laten, te erkennen en te ontladen. Uiteindelijk merk je dat dit proces jouw zelfgenezende vermogens stimuleert en  een echte verandering teweeg brengt in je dagelijks leven, in het omgaan met mensen en situaties. Kortom je neemt je eigen leven in handen en het leven wordt gewoon ‘beter’ en rijker want je stelt jezelf centraal en oordeelt minder over anderen. Het smaakt naar meer.

  Waarom is dit traject iets voor mij?

  • Ik wil mezelf,mijn behoeftes,  mijn gevoelens, mijn gedachten, mijn mindsets, mijn patronen herkennen, erkennen, voelen en begrijpen
  • Ik wil durven terug zacht en meevoelend te zijn voor mezelf
  • Ik wil herontdekken wie ik werkelijk ben
  • Ik wil intensief werken aan de triggers, blokkades, conflicten in mijn leven
  • Ik wil authentieke relaties hebben die gezond voor me zijn
  • Ik wil duidelijke beslissingen nemen die ook op de lange termijn gezond zijn
  • Ik wil de identiteitsgeoriënteerde psychotrama theorie beter leren kennen
  • Ik wil zelf met deze methode gaan werken
  • Ik wil stoppen met anderen te willen redden en mezelf op te offeren
  • Ik wil het energieverslindende overleven achter me laten en energievol mijn leven leiden
  • Ik wil op profesionneel vlak gezondere relaties met collega’s, werkgever, klanten, patiënten, cliënten

  Ervaringsberichten van Line 28 jaar

  April 2021

  Ik wil vrij zijn. Ik wil mezelf zijn. Alles begint met een intentie bij de zelfontmoetingen. Ik volg nu al een tijdje de opleiding en ik ben mezelf ontzettend dankbaar dat ik deze stap heb gezet.  De theorie volgens Ruppert geeft veel duidelijkheid en verheldering, herkenning over de oorsprong waarin vele trauma’s ontstaan. Het mooie aan dit alles is dat ik heb mogen ervaren dat de sleutel naar een vrijer en vol(ledig) leven bij (je)mezelf ligt. Het heeft mij doen inzien dat de enige persoon die ik kan ‘redden’ ikzelf ben en ik ben ook de enige die dat kan. Deze manier van werken helpt mij  om terug de verantwoordelijkheid te nemen over mijn eigen leven.  Het helpt om terug in je levenskracht te komen. Stap voor stap met de liefdevolle begeleiding van Ingeborg. Moest je twijfelen, your future self will thank you later for it.

  April 2022

  Waar moet ik in hemelsnaam beginnen? Ik voel zo veel dat het moeilijk is om in woorden te gieten… Ik voel in de eerste plaats dankbaarheid. Ik wilde eerste zeggen naar Ingeborg toe, maar neen er is iemand die ik eerst wil bedanken en dat ben IKZELF. Ik ben mezelf dankbaar. Dank je wel Lieve Line, om in het tweede jaartraject te stappen. Dank je wel voor je moed om elke keer opnieuw de waarheid in de ogen te durven kijken. Dank je wel voor je geduld om het op mijn eigen tempo te doen.  Dank je wel voor de ruimte die je biedt om alles te mogen doorvoelen. Dank je wel voor je liefde om dat ik elke keer beter en beter kan voelen dat je van mij houdt. Dank je wel dat je de stap durfde zetten en niet ben gestopt. We zijn er nog niet, maar we komen er wel en daarom ook een dikke dank je wel voor het vertrouwen dat elke stap die ik zet een stap voorruit is en dat we er gaan geraken. Samen. Jij en ik, samen Leven en samen Liefhebben. Vanaf nu kies ik steeds vaker vanuit liefde voor mezelf en dat is een van de effecten van dit traject.  Een investering in jezelf die eigenlijk onbetaalbaar is.Het stopt voor mij hier sowieso niet. Ik ben te ver gekomen om terug te gaan en ik zou het ook niet willen. De weg naar een meer vrijer en liefdevoller bestaan ligt voor mij open en daar wil ik ook Ingeborg voor bedanken. Hoe zij ons elke keer begeleidt vanuit de theorie van Frans Ruppert en haar eigen Zijn is enorm krachtig en helend

  Praktisch ?

  Er zijn 8 weekends die, afhankelijk van de groep en de uiterlijke omstandigheden, online of live doorgaan en dit telkens van 9.30u-18.30u. De eerste module liefst live.

  • 10/11 09 2022    de menselijke psyche en het psychotrauma  live
  • 22/23 10 2022    het trauma van de identiteit semi-online
  • 26/27 11 2022    het trauma van de liefde online
  • 07/08 01 2023    het seksueel trauma online
  • 11/12 02 2023   de dader-slachtofferdynamiek en splitsing online
  • 18/19 03 2023    het vroegkinderlijk trauma semi-online
  • 22/23 04 2023    mijn lichaam, mijn trauma, mijn ik semi-online
  • 10/11 06 2023    IoPT intentiemethode live

  Live: bij Selfhealing-Center , Kanunnik Bittremieuxlaan 75, 8340 Sijsele

  Semi-online: zaterdag online en zondag live bij Selfhealing-Center te Sjsele

  Online: online het hele weekend

  Voorbereiding?

  Voorbereiden is geen must, maar het lezen van een paar van de boeken van Franz Ruppert, zoals ‘Bevrijding van trauma, angst en onmacht’ zijn een aanrader. Het is wel belangrijk om toch tenminste 1 consult of zelfontmoeting of workshop te volgen bij Ingeborg

  Investering

  1895€ incl.BTW. Inbegrepen in de prijs :

  • Origineel lesmateriaal van Prof. Dr. Franz Ruppert.
  • Biologische maaltijden, gezonde hapjes, drankjes tijdens de pauzes bij de live-modules in Selfhealing-Center te Sijsele
  • Gezonde hapjes en drankjes tijdens de pauzes
  • 10% korting op alle workshops, consultaties, zelfontmoetingen bij Ingeborg tijdens het traject.
  • Ondersteuning en nazorg na ieder module door Ingeborg

  Ingeborg kiest er bewust voor om met kleine groepen te werken. Er is een beperkt aantal plaatsen (min. 8 personen max. 12 personen).

  Mailen naar ingeborg@selfhealing-center.com

  of bellen naar +32495285827.

  Inschrijving is bevestigd na betaling van 250€ op :

  Selfhealing-Center

  IBAN : BE61 73601396 3317

  De rest van het bedrag wordt uiterlijk op 15 augustus betaald.

  In overleg met Ingeborg kan er ook in delen betaald worden, graag contact opnemen met Ingeborg daarvoor.

  Op het einde van dit traject krijg je een certificaat.

  Mocht je interesse hebben om in de toekomst zelf mensen te kunnen begeleiden in hun zoektocht naar zichzelf, vormt dit traject een goede basis. Extra workshops en supervisiedagen zijn de volgende stap. Voor extra informatie, neem contact op met Ingeborg.


This is where the map comes in.

~

Kanunnik Bittremieuxlaan 75
B-8340 ​Sijsele