• Gebaseerd op de IoPT (Identititeitsgeoriënteerde psychotraumatheorie) van Prof. Dr. Franz Ruppert

    In vier weekends maak je kennis met de basis van de IoPT en ervaar je in de praktijk hoe de intentiemethode werkt en je op weg helpt om meer en meer terug jezelf te worden. Zo maak je de sprong van overleven naar leven. Als je ervoor open staat om de eigen trauma’s te herkennen en te erkennen, gun jezelf dan deze “me time” om in een kleine en veilige groep de weg naar jezelf in te slaan. IoPT is de identiteitsgeorïenteerde psychotrauma theorie ontwikkeld door Prof. Franz Ruppert in de afgelopen 30 jaar.

    Franz Ruppert is Professor voor psychologie, psychotherapeut, psychotraumatoloog, auteur van heel wat boeken.

    Ingeborg kreeg van hem de licentie om dit traject te geven en hiervoor zijn origineel lesmateriaal te gebruiken.  De jarenlange ervaring en de vele internationale opleidingen die Ingeborg volgde, vormen de basis van haar deskundige begeleiding. Ze mag zich de eerste IoPT-Trainer en IoPT therapeut in België noemen die de officiële opleiding van Franz Ruppert (bij Bettina Kronegger) gevolgd heeft. 

    Velen stellen de vragen:

    Wie ben ik?

    Wat wil ik?

    Waarom wil ik altijd anderen redden of helpen?

    Waarom beland ik altijd in toxische relaties?

    Waarom trek ik altijd mensen aan met narcistisch gedrag?

    Waarom blijf ik deze psychische of fysische ziektebeelden hebben?

    Waarom blijven deze angsten mij achtervolgen?

    Door dit traject te volgen, kan je meer en meer op een veilige manier jouw trauma’s in de ogen kijken en terug integreren in jouw gezonde deel en de overlevingsmechanismen stap voor stap loslaten.

    Dit traject in de herfst gaat in Selfhealing-Center door op volgende weekends:


    31/08 -01-09-24
    28/29-09-24
    26/27-10-24
    23/24-11-24


    Investering: 830 euro inclusief BTW,

    Inbegrepen: origineel lesmateriaal van Franz Ruppert – gezonde, bio-tussendoortjes – de nazorg door Ingeborg na iedere Module

    Jouw plaats is gereserveerd van zodra je 200€ stort op de rekening van Selfhealing-Center: BE68  738032699934. De rest van het bedrag wordt betaald uiterlijk op 31 juli 2024 . Indien dit makkelijker voor jou is, kan je ook in schijven betalen, aarzel niet om Ingeborg te contacteren.

    Ingeborg verkiest bewust om in kleine, veilige groepen te werken van maximum 8 personen.

    Wens je nog vragen te stellen, aarzel niet om Ingeborg te contacteren op 0495285827

  • Gebaseerd op de IoPT-theorie (Identititeitsgeoriënteerde psychotraumatherapie) van Prof. Dr. Franz Ruppert 

    Enkel de mensen die een Basistraject gevolgd hebben bij mij , of bij een andere collega,  kunnen deelnemen aan dit traject. In vier modules bestudeer je grondig de IoPT met de intentiemethode.

    De jarenlange ervaring en de vele internationale opleidingen die Ingeborg volgde, vormen de basis van haar deskundige begeleiding. Ze mag zich de eerste IoPT therapeut in België noemen die de officiële opleiding van Franz Ruppert (bij Bettina Kronegger) gevolgd heeft. 

    Wat houdt dit traject in voor jou?

    Dit vervolgtraject op het basistraject gaat nog dieper in op de identiteitsgeoriënteerde psychotrauma theorie van Prof. Franz Ruppert.

    Door combinatie van het dieper duiken  in de IoPT, de zelfontmoetingen, het resoneren en de nabesprekingen in de veilige , kleine groep, krijg je de mogelijkheid om nog diepere onbewuste lagen van diepe wonden te erkennen. Daardoor word je liefdevoller, zachter en meevoelender met jezelf. Hoe meer en meer je die innerlijke rust en vrede ervaart in jezelf, hoe minder je oordeelt, hoe minder je conflicten ervaart in de buitenwereld. 

    Het is belangrijk in dit bewustwordingsproces dat je stap voor stap je hart opent voor jezelf, zodat je een gezonde emotionele verbinding kunt maken met jezelf en daarna met anderen.

    Praktisch ?

    Dit verdiepingstraject gaat door bij Selfhealing-Center op:

    • 17/18-08-2024 de dader-slachtofferdynamiek en splitsing
    • 12/13- 10- 2024 seksualiteit en seksueel trauma
    • 02/03- 11 2024 mijn lichaam, mijn trauma, mijn ik
    • 21/22-12- 2024 IoPT intentiemethode

    De investering : 830 incl.BTW.

    Inbegrepen  :

    • Origineel lesmateriaal van Prof. Dr. Franz Ruppert.
    • Gezonde tussendoortjes en drank
    • de persoonlijke ondersteuning en nazorg van Ingeborg na iedere Module
    • Certificaat op het einde van het traject

    • Jouw inschrijving is bevestigd na betaling van 200€ op : Selfhealing-Center: IBAN : BE61 73601396 3317
    • De rest van het bedrag wordt uiterlijk op 31 juli 2024 betaald.
    • In overleg met Ingeborg kan er ook in delen betaald worden, graag contact opnemen met Ingeborg daarvoor.

    Mocht je interesse hebben om in de toekomst zelf mensen te kunnen begeleiden in hun zoektocht naar zichzelf, vormt dit traject een goede basis. Extra workshops en supervisiedagen zijn de volgende stap. Voor extra informatie, neem contact op met Ingeborg.

    Je kunt mij altijd bereiken op 0495/285827 of ingeborg@selfhealing-center.com voor meer uitleg en informatie.

     

  • Verhelderend traject van 5 zaterdagen met de intentiemethode volgens de IoPT

    Op een mooie dag begon ik mijn leven In de buik van mijn mama. Het was 9 maanden voor mijn geboorte. Ik ontstond op het moment van mijn conceptie toen eicel en zaadcel mekaar vonden. Enkele dagen zweefde ik in pure liefde en met een enorme goesting om te leven richting baarmoeder. Daar vond ik een fijn plekje voor mijn innesteling. Het duurde nog even en dan, plots, merkte ook mijn mama dat ik er was en ik voelde: mama weet dat ze zwanger is. Ik groeide en groeide 9 maanden lang, één met mijn mama, in totale symbiose en zo afhankelijk. Dan kwam de dag waarop ik klaar was om op aarde te komen en gaf ik mijn mama het signaal dat het tijd was voor de start van mijn geboorte. In harmonieuze samenwerking vond ik mijn weg doorheen het geboortekanaal. Zachte handen vingen me op en zacht en warm voelde ook de huid van mijn mama. Hoe mooi was mijn geboorte!

    Deze 5 mijlpalen van ons ontstaan en prille leven, waarvan we ons absoluut niets herinneren met ons rationeel verstand, doorlopen we opnieuw gedurende 5 zaterdagen. We gaan bewust doorheen deze sleutelmomenten via de Intentiemethode volgens de IoPT (de baanbrekende traumatheorie van Prof. Franz Ruppert ) en komen zo in contact met deze ongelooflijk belangrijke eerste 9 maanden van ons leven. Vroegkinderlijke trauma’s zijn doorslaggevend voor de rest van ons leven. In deze levensfase zijn we als levend menselijke organisme heel kwetsbaar en volledig afhankelijk van onze mama. Daar ontstaan trauma’s en overlevingsmechanismen die ons verdere leven onbewust enorm beïnvloeden. Veel kans dat we meer overleven dan leven. Via de intentiemethode kunnen we afgesplitste traumadelen en overlevingsmechanismen stap voor stap terug integreren in ons volwassen, gezonde deel.

    De groep is bewust klein zodat er een veilige bedding is voor dit traject van 5 workshops waarin we theorie en zelfontmoetingen volgens het thema van de dag met mekaar verweven.

    Dit traject gaat door in Selfhealing-Center, Kanunnik Bittremieuxlaan 75 te Sijsele op volgende zaterdagen:

    03-02-24  /  02-03-24  /  30-03-24  /  13-04-24  /  04-05-24

    Investering: 560 euro inclusief BTW.

    Inbegrepen:

    Gezonde hapjes en drankjes tijdens de pauzes en de persoonlijke ondersteuning en nazorg van Ingeborg na een workshop

    Je kan een bio-maaltijd bestellen van 15€ of lunchpakket mee brengen. Jouw plaats is gereserveerd van zodra je 110€ stort op de rekening van Selfhealing-Center: BE61 7360 1396 3317. De rest van het bedrag wordt uiterlijk op 20 januari 2024 betaald. Je kan ook in schijven betalen in samenspraak met Ingeborg. Meer info telefonisch via 0495285827.

  • Op 4 februari, 3 maart, 7 april en 5 mei 2024 zijn zelfontmoetingen in Selfhealing-Center te Sijsele

    Gun jezelf deze dag ‘me-time’

    Wie ben ik,?
    • Wat wil ik?
    • Waarom voel ik me zo ?
    • Wat laten mijn angsten, mijn symptomen en relaties, kinderen, mij zien?
    • Waarom wil ik de anderen helpen en redden ?
    • Waarom is er geen ruimte meer voor mezelf ?
    • Hoe komt het dat ik overleef en niet echt leef ?

    De oorzakelijke erkenning maakt verandering mogelijk, begrip en medeleven met jezelf. Door zelfontmoetingen met de intentie-methode van Professor Franz Ruppert kun je naar de oorzaak gaan van al de moeilijkheden in het hier-en-nu. Jouw zelfhelende vermogens worden daardoor gestimuleerd.

    Dit is ook een ideale dag om kennis te maken met deze methode en de IoPT . Na de inschrijving krijg je per mail, een kennismakingspresentatie en uitleg over de IoPT (identiteitsgeörienteerde psychotrauma theorie).

    Investering :

    • Een eigen zelfontmoeting : 100€
    • Kennismaking en/of resoneren: 50€
    • Bio-lunch vegetarisch of vlees 15€

    Inschrijven en meer informatie : ingeborg@selfhealing-center.com , 0495285827

  • Gun jezelf twee dagen verwenning in het bos met de herfstatmosfeer. Voel de steun van de natuur en  kom terug in verbinding met je zachte, liefdevolle, milde delen die je al zolang hebt weggeduwd om te overleven

    PRAKTISCH

    Waar en Wanneer: op 29 en 30 oktober 23 in een privé-bos te Knesselare, georganiseerd door Selfhealing-Center te Sijsele

    Programma:

    Individuele bosmeditatie met de natuurtherapeute Silke De Baene.
    Pauze van een half uur met uitgebreide bio-voeding en drank.

    Natuurbelevingsoefeningen begeleid door Silke

    Inkeermoment met yoga-docente Lieselot Boone (meditatie, samenzang of yoga

    Middagpauze en lunch

    Zelfontmoetingen (IoPT) in een groepsontmoeting met thema, begeleid door trauma-informed Coach, Ingeborg

    Pauze

    Biodanza, begeleid door Biodanza-docente, Fien Morel (en Lieven) daarmee eindigen we op zondag.

    Het Vuurritueel, begeleid door Silke, daarmee eindigen we op maandag en als afsluiting van deze Bosretreat

    Investering: 290€ (incl.BTW)

    • De twee bio- middagmalen zijn inbegrepen
    • Uitgebreide Gezonde bio- tussendoortjes en drank tijdens de pauze zijn inbegrepen.

    Ingeborg kiest er bewust voor om met kleine groepen te werken. Er is een beperkt aantal plaatsen.Er zijn heel wat overnachtingsmogelijkheden in Knesselare en omgeving.

    Jouw inschrijving is bevestigd na betaling van 80€ of 290€ op : Selfhealing-Center: IBAN : BE61 73601396 3317

    • De rest van het bedrag wordt uiterlijk op 15 okt 2023 betaald
    • Na jouw inschrijving krijg je alle details van het programma.

    • Het programma kan volgends de omstandigheden nog veranderen.
    • Eer is een overdekte ruimte (zonder muren) in het bos bij eventuele regenval.
    • Het is aan te raden van aangepaste kledij te voorzien volgens de weeromstandigheden. Alle natuurbelevingsmomenten en bosmeditaties gebeuren in de open lucht.

    Ingeborg Vandenbulcke

    De jarenlange ervaring en de vele internationale opleidingen, congressen, workshops en seminaries die Ingeborg volgde, vormen de basis van haar deskundige begeleiding. Ze is de eerste IoPT-therapeut in België die de officiële IoPT-opleiding van Prof.Franz Ruppert heeft gevolgd

    Ingeborg stelt zich volledig open om met zachtheid, meevoelendheid en enthousiasme mensen individueel of in groep in haar praktijk, online of in de natuur te begeleiden ” op weg naar zichzelf”. Daarnaast organiseert Ingeborg basistrajecten, verdiepingstrajecten en workshops.

    Silke De Baene

    • Als natuurtherapeute bied ik begeleiding tijdens de bosmeditaties en resonantie-oefeningen en help ik mensen om een diepe verbinding met zichzelf te ervaren. Tijdens de natuurretreats creëer ik samen met alle deelnemers een veilige en ondersteunende ruimte waarin we de helende kracht van de natuur kunnen verkennen. We maken gebruik van verschillende oefeningen rond meditatie, ademhaling en gewaarwording van onszelf in de natuur.
    • In de stilte van het bos gaan we diep in resonantie met het hier en nu om ons bewust-zijn te vergroten en innerlijke rust te vinden.
    • Mijn vele natuurervaringen, reizen, opleidingen als natuurtherapeute geven je een krachtige begeleiding doorheen deze dagen. In die zin is natuurbeleving ook zelfbeleving
    Als we openstaan voor de ervaring van de uiterlijke natuur, staan we ook meer open voor onze innerlijke natuur, voor het leven in ons, voor onszelf. Dan is het alsof de natuur een echo in ons schept. We ervaren haar als een spiegel van onze ziel en kunnen in de buitenkant ons innerlijk her-kennen of anders gezegd: in de uiterlijke natuur wordt onthuld wat in ons zit

    Lieselot Boone

    Het was de aantrekkingskracht van mantra’s en muziek die Lieselot Boone in contact bracht met (Kundalini) Yoga. Al sinds ze kind is, openen harten en spreekwoordelijke deuren zich als ze zingt.

    .Tijdens de zelf-ontmoetingen in de Natuur zal ze verschillende momenten van herverbinden met je lichaam en ziel verzorgen. De ene keer via een breathwalk, de andere via een kriya, nog een ander moment via meditatie en natuurlijk ook met samen zingen. In dit samen zingen staat de vreugde van jezelf horen en voelen vibreren centraal.

    Fien Morel

    Dans en beweging zijn al van kindsbeen af aanwezig in mijn leven en dan ook niet meer weg te denken. Zodra ik de weg van Biodanza begon te bewandelen durfde ik mijn hart steeds meer te openen, mezelf te tonen en me echt te verbinden met al wat is. En dat door simpelweg samen te bewegen, te dansen, te ontmoeten en te verbinding met mezelf, anderen en het groter geheel. Biodanza, het leven dansen, een pad naar ons oorspronkelijke zijn… Liefde.

    Om Biodanza mee de wereld in te zetten volgde ik de vier jarige opleiding tot Biodanza docent aan de Biodanza school Antwerpen en startte ik een wekelijkse integratiegroep op maandag en een wekelijkse verdiepingsgroep op woensdag beiden in Brugge (biodanzabrugge.be).


  • Nach dem Weiterbildungskonzept von Prof.Dr. Franz Ruppert

    “Eine gesunde Psyche findet das Glück in sich selbst.” Franz Ruppert

    “Ich will leben, lieben und geliebt werden.“ Franz Ruppert

    “Die Fortbildung als wichtiger Schritt Ihres Weges zum ICH”

    In acht Modulen werden Sie die IoPT-Theorie mit der Anliegenmethode gründlich kennen lernen.

    Anliegen für Anliegen wird Ihnen die Gelegenheit geboten, um in Ihre Trauma-Biographie einzutauchen. Diese Selbstbegegnungsprozesse ermöglichen tiefes Verständnis für die eigene Identitätsentwickelung, Spaltung nach Traumatisierung und Täter-Opfer Dynamiken.

    Während acht Wochenenden, werde ich Sie intensiv begleiten. Sie werden mehr und mehr Bewusstsein entwickeln, wie Sie Ihre gesunden Anteile hervorrufen und stimulieren können, um die traumatisierten Anteile zu heilen und die Überlebensstrategien zu entlarven.

    In diesem Prozess der Bewusstwerdung ist es wichtig, dass Sie Ihr Herz Schritt für Schritt für sich selbst öffnen, damit Sie eine gesunde emotionale Verbindung zu sich selbst und dann zu anderen herstellen können.

    Die jahrelange Erfahrung und vielen internationalen Fortbildungen welche Ingeborg absolviert hat, bilden die Grundlage ihres Wissens, ihres fachkundigen Beratung und Begleitung. Ingeborg ist eine von F. Puppert lizenzierte Trainerin


    Warum ist diese Fortbildung und Vertiefung in IoPT etwas für mich?

    • Ich will mich selbst, meine Bedürfnisse, meine Gefühle, meine Gedanken, meine Denkweisen, meine Muster wahrnehmen/ fühlen und erkennen/ verstehen
    • Ich will es wagen, mir selbst und meinem Körper gegenüber wieder weich und mitfühlend zu sein
    • Ich will wiederentdecken, wer ich wirklich bin
    • Ich will intensiv an den Auslösern, Blockaden, Konflikten in meinem Leben arbeiten
    • Ich will authentische Beziehungen haben, die gesund und verbindend für mich sind
    • Ich will die identitätsorientierte Psychotrauma Theorie(IoPT) besser kennen lernen
    • Ich will selbst anfangen, mit dieser Methode zu arbeiten
    • Ich will aufhören, andere retten zu wollen und mich selbst zu opfern.
    • Ich will das energieaufwendige Überleben hinter mir lassen und mein Leben voller Energie leben.
    • Ich will gesündere berufliche Beziehungen zu Kollegen, Arbeitgebern, Kunden, Patienten, Klienten haben

    Praktisch

    08-09.10.2022 Die Psyche im lebendigen menschlichen Organismus live

    19-20.11.2022 Identität und das Trauma der Identität online

    14-15.01.2023 Bindung und das Trauma der Liebe online

    25-26.02.2023 Sexualität und das Trauma der Sexualität online

    25-26.03.2023 Mein Körper mein Trauma, mein Ich online

    06-07.05.2023 Täter-Opfer-Dynamiken & Täter-Opfer-Spaltung live

    03-04.06.2023 Frühes Psychotrauma online

    01-02.07.2023 Die Anliegen-Methode, Diagnose, Therapie in der IoPT live    

    Live: in Schöfens 12, 6143 Pfons in Tirol,Österreich mit eine Übernachtung und Verpflegung inklusiv.Änderungen von Ort vorbehalten.

    Live Samstags: 10:00 bis 19:00 – Sonntags: 09:00 bis 18:00

    Online: 09:30 bis 18:30

    Preis

    Die Teilnahmegebühr für acht Module beträgt €2045 inkl. MwSt. und inklusiv:

    • die Original Weiterbildungs- Unterlagen von Prof.Dr. Franz Ruppert,
    • Eine Übernachtung, Verpflegung bei den drei Modules Live
    • 10 % Rabatt auf alle Seminare, Beratungen, bei Ingeborg während der Fortbildung.
    • Persönliche Unterstützung und Nachsorge nach jedem Modul durch Ingeborg.

    Ingeborg hat sich bewusst für das Arbeiten in kleinen Gruppen mit max. 12 Personen entschieden.

    Bitte senden Sie eine E-Mail an ingeborg@selfhealing-center.com oder via Whats App oder Telegram +32495285827

    Die Anmeldung wird nach Anzahlung von €250 bestätigt:

    Selfhealing-Center:

    IBAN : BE61 73601396 3317

    Der Restbetrag sollte bis zum 1. September 2022 gezahlt werden.

    In Raten zahlen ist möglich. Nehmen Sie diesbezüglich Kontakt mit Ingeborg auf.

This is where the map comes in.

~

Kanunnik Bittremieuxlaan 75
B-8340 ​Sijsele