• In het najaar zijn er op 28 oktober en 28 december 2023 zelfontmoetingen in Selfhealing-Center te Sijsele

  Gun jezelf deze dag ‘me-time’

  Wie ben ik,?
  • Wat wil ik?
  • Waarom voel ik me zo ?
  • Wat laten mijn angsten, mijn symptomen en relaties, kinderen, mij zien?
  • Waarom wil ik de anderen helpen en redden ?
  • Waarom is er geen ruimte meer voor mezelf ?
  • Hoe komt het dat ik overleef en niet echt leef ?

  De oorzakelijke erkenning maakt verandering mogelijk, begrip en medeleven met jezelf. Door zelfontmoetingen met de intentie-methode van Professor Franz Ruppert kun je naar de oorzaak gaan van al de moeilijkheden in het hier-en-nu. Jouw zelfhelende vermogens worden daardoor gestimuleerd.

  Dit is ook een ideale dag om kennis te maken met deze methode en de IoPT Na de inschrijving krijg je per mail, een kennismakingspresentatie en uitleg over de IoPT (identiteitsgeörienteerde psychotrauma theorie).

  Data:

  28/10/2023

  28/12/2023

  Investering :

  • Een eigen zelfontmoeting : 100€
  • Kennismaking en/of resoneren: 50€
  • Bio-lunch vegetarisch of vlees 15€

  Inschrijven en meer informatie : ingeborg@selfhealing-center.com , 0495285827

 • Gun jezelf twee dagen verwenning in het bos met de herfstatmosfeer. Voel de steun van de natuur en  kom terug in verbinding met je zachte, liefdevolle, milde delen die je al zolang hebt weggeduwd om te overleven

  PRAKTISCH

  Waar en Wanneer: op 29 en 30 oktober 23 in een privé-bos te Knesselare, georganiseerd door Selfhealing-Center te Sijsele

  Programma:

  Individuele bosmeditatie met de natuurtherapeute Silke De Baene.
  Pauze van een half uur met uitgebreide bio-voeding en drank.

  Natuurbelevingsoefeningen begeleid door Silke

  Inkeermoment met yoga-docente Lieselot Boone (meditatie, samenzang of yoga

  Middagpauze en lunch

  Zelfontmoetingen (IoPT) in een groepsontmoeting met thema, begeleid door trauma-informed Coach, Ingeborg

  Pauze

  Biodanza, begeleid door Biodanza-docente, Fien Morel (en Lieven) daarmee eindigen we op zondag.

  Het Vuurritueel, begeleid door Silke, daarmee eindigen we op maandag en als afsluiting van deze Bosretreat

  Investering: 290€ (incl.BTW)

  • De twee bio- middagmalen zijn inbegrepen
  • Uitgebreide Gezonde bio- tussendoortjes en drank tijdens de pauze zijn inbegrepen.

  Ingeborg kiest er bewust voor om met kleine groepen te werken. Er is een beperkt aantal plaatsen.Er zijn heel wat overnachtingsmogelijkheden in Knesselare en omgeving.

  Jouw inschrijving is bevestigd na betaling van 80€ of 290€ op : Selfhealing-Center: IBAN : BE61 73601396 3317

  • De rest van het bedrag wordt uiterlijk op 15 okt 2023 betaald
  • Na jouw inschrijving krijg je alle details van het programma.

  • Het programma kan volgends de omstandigheden nog veranderen.
  • Eer is een overdekte ruimte (zonder muren) in het bos bij eventuele regenval.
  • Het is aan te raden van aangepaste kledij te voorzien volgens de weeromstandigheden. Alle natuurbelevingsmomenten en bosmeditaties gebeuren in de open lucht.

  Ingeborg Vandenbulcke

  De jarenlange ervaring en de vele internationale opleidingen, congressen, workshops en seminaries die Ingeborg volgde, vormen de basis van haar deskundige begeleiding. Ze is de eerste IoPT-therapeut in België die de officiële IoPT-opleiding van Prof.Franz Ruppert heeft gevolgd

  Ingeborg stelt zich volledig open om met zachtheid, meevoelendheid en enthousiasme mensen individueel of in groep in haar praktijk, online of in de natuur te begeleiden ” op weg naar zichzelf”. Daarnaast organiseert Ingeborg basistrajecten, verdiepingstrajecten en workshops.

  Silke De Baene

  • Als natuurtherapeute bied ik begeleiding tijdens de bosmeditaties en resonantie-oefeningen en help ik mensen om een diepe verbinding met zichzelf te ervaren. Tijdens de natuurretreats creëer ik samen met alle deelnemers een veilige en ondersteunende ruimte waarin we de helende kracht van de natuur kunnen verkennen. We maken gebruik van verschillende oefeningen rond meditatie, ademhaling en gewaarwording van onszelf in de natuur.
  • In de stilte van het bos gaan we diep in resonantie met het hier en nu om ons bewust-zijn te vergroten en innerlijke rust te vinden.
  • Mijn vele natuurervaringen, reizen, opleidingen als natuurtherapeute geven je een krachtige begeleiding doorheen deze dagen. In die zin is natuurbeleving ook zelfbeleving
  Als we openstaan voor de ervaring van de uiterlijke natuur, staan we ook meer open voor onze innerlijke natuur, voor het leven in ons, voor onszelf. Dan is het alsof de natuur een echo in ons schept. We ervaren haar als een spiegel van onze ziel en kunnen in de buitenkant ons innerlijk her-kennen of anders gezegd: in de uiterlijke natuur wordt onthuld wat in ons zit

  Lieselot Boone

  Het was de aantrekkingskracht van mantra’s en muziek die Lieselot Boone in contact bracht met (Kundalini) Yoga. Al sinds ze kind is, openen harten en spreekwoordelijke deuren zich als ze zingt.

  .Tijdens de zelf-ontmoetingen in de Natuur zal ze verschillende momenten van herverbinden met je lichaam en ziel verzorgen. De ene keer via een breathwalk, de andere via een kriya, nog een ander moment via meditatie en natuurlijk ook met samen zingen. In dit samen zingen staat de vreugde van jezelf horen en voelen vibreren centraal.

  Fien Morel

  Dans en beweging zijn al van kindsbeen af aanwezig in mijn leven en dan ook niet meer weg te denken. Zodra ik de weg van Biodanza begon te bewandelen durfde ik mijn hart steeds meer te openen, mezelf te tonen en me echt te verbinden met al wat is. En dat door simpelweg samen te bewegen, te dansen, te ontmoeten en te verbinding met mezelf, anderen en het groter geheel. Biodanza, het leven dansen, een pad naar ons oorspronkelijke zijn… Liefde.

  Om Biodanza mee de wereld in te zetten volgde ik de vier jarige opleiding tot Biodanza docent aan de Biodanza school Antwerpen en startte ik een wekelijkse integratiegroep op maandag en een wekelijkse verdiepingsgroep op woensdag beiden in Brugge (biodanzabrugge.be).


 • Gebaseerd op de IoPT-theorie (Identititeitsgeoriënteerde psychotraumatherapie) van Prof. Dr. Franz Ruppert 

  Enkel de mensen die een Basistraject gevolgd hebben bij mij , kunnen deelnemen aan dit traject. In vier modules bestudeer je grondig de IoPT met de intentiemethode.

  De jarenlange ervaring en de vele internationale opleidingen die Ingeborg volgde, vormen de basis van haar deskundige begeleiding. Ze mag zich de eerste IoPT therapeut in België noemen die de officiële opleiding van Franz Ruppert (bij Bettina Kronegger) gevolgd heeft. 

  Wat houdt dit traject in voor jou?

  Dit vervolgtraject op het basistraject gaat nog dieper in op de identiteitsgeoriënteerde psychotrauma theorie van Prof. Franz Ruppert.

  Door combinatie van het dieper duiken  in de IoPT, de zelfontmoetingen, het resoneren en de nabesprekingen in de veilige , kleine groep, krijg je de mogelijkheid om nog diepere onbewuste lagen van diepe wonden te erkennen. Daardoor word je liefdevoller, zachter en meevoelender met jezelf. Hoe meer en meer je die innerlijke rust en vrede ervaart in jezelf, hoe minder je oordeelt, hoe minder je conflicten ervaart in de buitenwereld. 

  Het is belangrijk in dit bewustwordingsproces dat je stap voor stap je hart opent voor jezelf, zodat je een gezonde emotionele verbinding kunt maken met jezelf en daarna met anderen.

  Praktisch ?

  Dit verdiepingstraject gaat door bij Selfhealing-Center op:

  • 16-17 09 2023 het vroegkinderlijk trauma
  • 14-15 10 2023 de dader-slachtofferdynamiek en splitsing
  • 25-26 11 2023 mijn lichaam, mijn trauma, mijn ik
  • 06-07 01 2024 IoPT intentiemethode

  De investering : 795€ incl.BTW.

  Inbegrepen  :

  • Origineel lesmateriaal van Prof. Dr. Franz Ruppert.
  • Gezonde tussendoortjes en drank
  • 10% korting op alle extra zelfontmoetingen bij Ingeborg tijdens het traject.
  • de persoonlijke ondersteuning en nazorg van Ingeborg na iedere Module
  • Certificaat op het einde van het traject

  • Jouw inschrijving is bevestigd na betaling van 200€ op : Selfhealing-Center: IBAN : BE61 73601396 3317
  • De rest van het bedrag wordt uiterlijk op 10 augustus betaald.
  • In overleg met Ingeborg kan er ook in delen betaald worden, graag contact opnemen met Ingeborg daarvoor.

  Mocht je interesse hebben om in de toekomst zelf mensen te kunnen begeleiden in hun zoektocht naar zichzelf, vormt dit traject een goede basis. Extra workshops en supervisiedagen zijn de volgende stap. Voor extra informatie, neem contact op met Ingeborg.

  Je kunt mij altijd bereiken op 0495/285827 of ingeborg@selfhealing-center.com voor meer uitleg en informatie.

 • Gebaseerd op de IoPT-theorie (Identititeitsgeoriënteerde psychotraumatherapie) van Prof. Dr. Franz Ruppert

  In vier weekends maak je kennis met de basis van de IoPT en ervaar je in de praktijk hoe de intentiemethode werkt en je op weg helpt om meer en meer terug jezelf te worden. Zo maak je de sprong van overleven naar leven. Als je ervoor open staat om de eigen trauma’s te herkennen en te erkennen, gun jezelf dan deze “me time” om in een kleine en veilige groep de weg naar jezelf in te slaan. IoPT is de identiteitsgeorïenteerde psychotrauma theorie ontwikkeld door Prof. Franz Ruppert in de afgelopen 30 jaar.

  Franz Ruppert is Professor voor psychologie, psychotherapeut, psychotraumatoloog, auteur van heel wat boeken.

  Ingeborg kreeg van hem de licentie om dit traject te geven en hiervoor zijn origineel lesmateriaal te gebruiken.  De jarenlange ervaring en de vele internationale opleidingen die Ingeborg volgde, vormen de basis van haar deskundige begeleiding. Ze mag zich de eerste IoPT therapeut in België noemen die de officiële opleiding van Franz Ruppert (bij Bettina Kronegger) gevolgd heeft. 

  Velen stellen de vragen:

  Wie ben ik?

  Wat wil ik?

  Waarom beland ik altijd in toxische relaties?

  Waarom trek ik altijd mensen aan met narcistisch gedrag?

  Waarom blijf ik deze psychische of fysische ziektebeelden hebben?

  Waarom blijven deze angsten mij achtervolgen?

  Door dit traject te volgen, kan je meer en meer op een veiige manier jouw trauma’s in de ogen kijken en terug te integreren in jouw gezonde deel en de overlevingsmechanismen stap voor stap los te laten.

  Dit traject in de herfst gaat in Selfhealing-Center door op volgende weekends:
  26/27-08-23
  07/08-10-23
  18/19-11-23
  16/17-12-23
  Investering: 795 euro inclusief BTW,

  Inbegrepen:

  • Origineel lesmateriaal van Prof. Dr. Franz Ruppert . 
  • Gezonde pauze hapjes en drankjes
  • 10% korting op alle  extra zelfontmoetingen bij Ingeborg tijdens het traject.
  • de persoonlijke ondersteuning en nazorg van Ingeborg na iedere Module

  Jouw plaats is gereserveerd van zodra je 200€ stort op de rekening van Selfhealing-Center: BE61 7360139603317. De rest van het bedrag wordt betaald uiterlijk op 15 maart 2023 voor het lente-traject en op 20 augustus 2023 voor het herfst-traject. Indien dit makkelijker voor jou is, kan je ook in schijven betalen, aarzel niet om Ingeborg te contacteren.

  Ingeborg verkiest bewust om in kleine, veilige groepen te werken van maximum 8 personen.

  Wens je nog vragen te stellen, aarzel niet om Ingeborg te contacteren op 0495285827

This is where the map comes in.

~

Kanunnik Bittremieuxlaan 75
B-8340 ​Sijsele