“Op weg naar mezelf 2021/22”

‘Op weg naar mezelf’

de prachtige, moedige groep van het verdiepend traject 2020/21

VERDIEPEND TRAJECT “op weg naar mezelf” 2021/22

Gebaseerd op de IoPT-theorie (Identititeitsgeoriënteerde psychotraumatherapie) van Prof. Dr. Franz Ruppert (semi-online)

“een gezonde ik vindt het geluk in zichzelf” (Franz Ruppert)

“ik wil leven, liefhebben en geliefd worden” (Franz Ruppert)

Prof. Dr. Franz Ruppert, München.

Professor voor psychologie, psychotherapeut, psychotraumatoloog, auteur van heel wat boeken. Ingeborg kreeg van hem de licentie om dit traject te geven en hiervoor zijn origineel lesmateriaal te gebruiken.

De jarenlange ervaring en de vele internationale opleidingen die Ingeborg volgde, vormen de basis van haar deskundige begeleiding. Ze mag zich de eerste IoPT therapeut in België noemen die de officiële opleiding van Franz Ruppert gevolgd heeft.

Wat houdt dit traject in voor jou?

In acht modules bestudeer je grondig de IoPT theorie met de intentiemethode.

Daarnaast krijg je de kans om regelmatig zelf intentie na intentie, helende zelfontmoetingen te ervaren. Na iedere zelfontmoeting is er tijd en ruimte voor terugkoppeling.

Gedurende 8 weekends zal Ingeborg je intens begeleiden. Iedere keer opnieuw zal Ingeborg je bewust maken hoe je meer en meer je gezonde delen kunt aanspreken en stimuleren om de getraumatiseerde delen te helen en de overlevingsstrategieën te ontmaskeren.

Het is belangrijk in dit bewustwordingsproces dat je stap voor stap je hart opent voor jezelf, zodat je een gezonde emotionele verbinding kunt maken met jezelf en daarna met anderen.

De sterkte van het traject is de gecondenseerde theoretische bagage in combinatie met de praktijk, waarbij de regelmaat van de zelfontmoetingen cruciaal is. Niet alleen tijdens een eigen zelfontmoeting, maar ook als resonantiegever of als waarnemer kom je tot nieuwe inzichten over jezelf. Daarbovenop is de kracht van de groep waarmee je het traject doet ongelooflijk, je voelt je heel snel heel veilig waardoor je steeds dieper durft te gaan in het voelen en dus in het ontdekken van jezelf. Kortom, een heuse ontdekkingsreis naar jezelf! (Ann 47 jaar)

Voor wie is dit traject bedoeld ?

 • Voor zij die de weg naar zichzelf wensen te herontdekken.  
 • Voor geïnteresseerde ouders en grootouders.
 • Voor zij die professioneel mensen begeleiden of met mensen werken, zoals therapeuten, sociaal werkers,  coaches, leerkrachten, mensen in sociale beroepen.

Ik ben bij Ingeborg terecht gekomen via een vriendin van mij. Zij had al een aantal zelfontmoetingen gedaan en ze nodigde mij uit voor het weekend ‘van overleven naar leven’ in augustus 2020. Een thema waarvan ik voelde dat het al enige tijd in mijn leven aan het spelen was. Ik had al ervaringen met systemisch opstellen, maar nog niet met zelfontmoetingen. Ik vond het enorm krachtig om te mogen ervaren hoe je vanuit je traumadelen kunt evolueren naar een gezond(er) deel.  Na dat weekend hoorde ik van de jaaropleiding waar de theorie de praktijk ontmoet. Ik heb mij onmiddellijk ingeschreven omdat ik voelde dat de zelfontmoetingen een manier zijn om mijzelf te bevrijden. Ik wil vrij zijn. Ik wil mezelf zijn. Alles begint met een intentie bij de zelfontmoetingen. Ik volg nu al een tijdje de opleiding en ik ben mezelf ontzettend dankbaar dat ik deze stap heb gezet.  De theorie volgens Ruppert geeft veel duidelijkheid en verheldering, herkenning over de oorsprong waarin vele trauma’s ontstaan. Het mooie aan dit alles is dat ik heb mogen ervaren dat de sleutel naar een vrijer en vol(ledig) leven bij (je)mezelf ligt. Het heeft mij doen inzien dat de enige persoon die ik kan ‘redden’ ikzelf ben en ik ben ook de enige die dat kan. Deze manier van werken helpt mij  om terug de verantwoordelijkheid te nemen over mijn eigen leven.  Het helpt om terug in je levenskracht te komen. Stap voor stap met de liefdevolle begeleiding van Ingeborg. Moest je twijfelen, your future self will thank you later for it. (Line, 27 jaar)

Doel van dit traject?

Eerste doel is dat je door de combinatie van veel praktijk en  theorie de IoPT-intentiemethode dieper leert kennen en toepassen.

Tweede doel is om alles wat je leert tijdens dit unieke traject te integreren in je dagelijks leven. Zo word je iedere dag bewuster van jouw triggers en overlevingsstrategieën en kan je ze sneller erkennen.

Moeilijk om zo een intense ervaring samen te vatten.  De zoektocht naar je ware zelf, je gezonde ik, door het zorgvuldig ontwarren van een kluwen, zoals het ontknopen van een bolletje wol,  zo kan ik het best deze IoPT-methode van Franz Ruppert omschrijven.  Geduldig, alles op zijn tijd, laag na laag, niets forceren.  In alle openheid en vooral bereid zijn om naar de echte oorzaak te gaan van de zich steeds herhalende patronen, waar we keer op keer weer tegen aan botsen. Telkens met een nieuw jasje, maar toch .. 

Ik persoonlijk ben enorm gegroeid het laatste jaar door het volgen van dit verdiepende traject.  De intense band die ontstaat met de andere deelnemers en met Ingeborg is heel ondersteunend in je eigen proces. Het veilige gevoel, die de groep je geeft, maakt het mogelijk om echt diep te gaan. dit altijd begeleid door de immer innemende, enthousiaste en vooral professionele Ingeborg.

Een echte aanrader voor wie in de diepte wil gaan op zoek naar een evenwichtig, veerkrachtig en liefhebbend leven. (Maureen 52 jaar)

Praktisch ?

Er zijn 8 weekends die, afhankelijk van de groep en de uiterlijke omstandigheden, online of live doorgaan en dit telkens van 9.30u-18.30u. De eerste module liefst live.

 • 11-12 09 2021    de menselijke psyche en het psychotrauma 
 • 16-17 10 2021    het trauma van de identiteit
 • 27-28 11 2021    het trauma van de liefde
 • 15-16 01 2022    het seksueel trauma
 • 19-20 02 2022    IoPT intentiemethode
 • 26-27 03 2022    de dader-slachtofferdynamiek en splitsing
 • 23-24 04 2022    het vroegkinderlijk trauma
 • 21-22 05 2022    mijn lichaam, mijn trauma, mijn ik

Waar ?

De weekends bij Selfhealing-Center

Adres : Kanunnik Bittremieuxlaan 75 – 8340 Sijsele

Voorbereiding?

Voorbereiden is geen must, maar het lezen van een paar van de boeken van Franz Ruppert, zoals ‘Bevrijding van trauma, angst en onmacht’ zijn een aanrader.

Hoe komt het dat ik mijn balast niet achter mij kan laten????? Al heel wat zaken geprobeerd maar na een tijd kwam het steeds terug bovendrijven. Tot ik via een vriendin over Ingeborg hoorde praten. Ik had al kennisgemaakt met de werking van familieopstellingen en dacht dat dit iets soortgelijks was. Niet dus. 

Bij de werking die Ingeborg hanteert, was ik zelf de leider. Dit alleen is al zeer sterk. Ik nam het zelf in handen. Door de krachtige begeleiding en ondersteuning van Ingeborg ging ik naar de oorsprong. En geloof mij, door de ongelooflijke inzichten die ik kreeg, veranderde mijn leven. Ik wil deze weg verder inslaan en niet meer omkijken. (Krista 55 jaar)

Prijs

1795€ incl.BTW. Inbegrepen in de prijs :

 • Origineel lesmateriaal van Prof. Dr. Franz Ruppert.
 • Biologische lunch (soep, lunch en dessert)
 • Gezonde pauze hapjes en drankjes
 • 10% korting op alle workshops, consultaties, zelfontmoetingen bij Ingeborg tijdens het traject.

Ingeborg kiest er bewust voor om met kleine groepen te werken. Er is een beperkt aantal plaatsen (min. 8 personen max. 12 personen).

Mailen naar ingeborg@selfhealing-center.com

of bellen naar +32495285827.

Inschrijving is bevestigd na betaling van 250€ op :

Selfhealing-Center

IBAN : BE61 73601396 3317

De rest van het bedrag wordt uiterlijk op 15 augustus betaald.

In overleg met Ingeborg kan er ook in delen betaald worden, graag contact opnemen met Ingeborg daarvoor.

Op het einde van dit traject krijg je een certificaat.

Mocht je interesse hebben om in de toekomst zelf mensen te kunnen begeleiden in hun zoektocht naar zichzelf, vormt dit traject een goede basis. Extra workshops en supervisiedagen zijn de volgende stap. Voor extra informatie, neem contact op met Ingeborg.